Alanen Kati

Kati Alanen

ympäristöteknologian insinööri (AMK)

tuotepäällikkö

45-vuotta

Minä olen suhteellisen tuore nurmijärveläinen. Asuin yli 20 vuotta Riihimäellä, jossa olin kaksi kautta vihreiden varavaltuutettuna sekä muissa luottamustehtävissä. Minulla on vahva tekninen ja luonnontieteellinen tausta. Työskentelin pitkään ongelmajätelaitoksella laboranttina, opiskelin työnohessa insinööriksi ja nyt toimin erilaisten laboratoriolaitteiden myyntitiimissä ja teknisenä tukena.

Työpaikan vaihto Keravalle vauhditti myös asuinpaikan vaihtoa, ja kävin vuoden ottamassa vauhtia Vantaalta. Viime kesänä löysin Nurmijärven kunnalta kivan vuokra-asunnon ja muutin Kirkonkylälle nuorimman lapseni kanssa. Juuri nuorimmaisen koulutien aloituksen läheneminen sai miettimään tarkemmin sitä, missä haluaa asua ja Kirkonkylä on ollut monessa suhteessa hyvä valinta. Luonto on täällä lähellä ja peltoja reunustavat mäkiset maastot ovat yllättäneet positiivisesti. Kunnan alueella on upeita hoidettuja liikuntapaikkoja, paljon pyöräteitä ja hienoja metsäreittejä.

Nurmijärven hienous ja myös haaste on kunnan suuri koko sekä useampi erillinen kyläkeskittymä. Pitkät välimatkat kunnan sisällä tekevät autosta lähes pakollisen kulkupelin, varsinkin kun kaikki palvelut eivät ole saatavilla jokaisessa kylässä. Itse olen hyvin riippuvainen autosta sekä työssä että vapaa-aikana, mutta julkisen liikenteen kehittäminen pitkällä perspektiivillä on mielestäni tärkeää. Liikkumisen olisi oltava sujuvaa myös autottomille ihmisille ja julkisen liikenteen on toimittava myös muihin suuntiin kuin Helsinkiin.

Minulle vihreys merkitsee ennen kaikkea elämän arvoja, ja vihreissä saa olla juuri niin vihreä kuin on. Pienilläkin arkipäivän teoilla on vaikutusta planeettamme hyvinvointiin. Pyrin lajittelemaan ja kierrättämään jätteet mahdollisimman tarkasti. Suosin kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia ostospaikkoina. Ympäristön roskaaminen on yksi niistä asioista, joka saa minut näkemään kirjaimellisesti punaista. Aitous, avoimuus ja ihmisten erilaisuuden kunnioittaminen ovat minulle tärkeitä asioita. Uutena kuntalaisena toisin varmasti myös uusia näkökulmia päätöksentekoon.